In de eerste plaats moet je verschijnen als een expert die de vragen van jouw lezers diepgaand beantwoordt. 

Vergeet niet dat Google de activiteit van een internetgebruiker op het web volgt: als jouw bezoeker jouw site verlaat en vervolgens de volgende site raadpleegt zonder zijn zoekopdracht aan te passen, zal Google hieruit afleiden dat je niet door de gebruiker gevraagde antwoordt hebt gegeven. Jouw pagina wordt dan gedegradeerd door zoekmachines, aangezien jouw artikel geen oplossing lijkt te bieden voor bezoekers. 

Doe er dus alles aan om jouw lezerspubliek maximaal te laten reageren in een kwaliteitsartikel. 

Let op de lengte van de inhoud

Om bezoekers van alle antwoorden te voorzien, is het vaak aan te raden een lang artikel te schrijven. Afhankelijk van het gerichte zoekwoord moet een blogpost gemiddeld 800 tot 900 woorden bevatten om een goede SEO te krijgen. 

Maar let op, het is hier geen kwestie van schrijven om dit quotum te vullen, kwaliteit gaat boven kwantiteit. 

Maak het artikel leesbaar

Als jouw artikel lang genoeg is, moet je het leesbaar maken om het leesbaar te maken en een hoog bouncepercentage te voorkomen, wat jouw SEO strategie opnieuw zou kunnen benadelen. 

Ventileer hiervoor de tekst, voeg kleuren toe en vermijd het gebruik van een te klein lettertyp of een kleur die het lezen bemoeilijkt. Jouw lezer zou geen speciale moeite moeten doen om jouw blogpost te lezen. Er zijn waarschijnlijk tal van bronnen online over hetzelfde onderwerp, dus geef ze geen excuus om jouw site te verlaten en een artikel te lezen dat is geschreven door jouw concurrenten. 

Afbeeldingen toevoegen

Om het lezen te vergemakkelijken is er niets beters dan afbeeldingen toe te voegen die jouw uitleg of elk van jouw alinea's illustreren. Goed gekozen afbeeldingen zullen het voor de lezer gemakkelijker maken om jouw inhoud te onthouden en ze kunnen echte waarde toevoegen. Nog beter, je kunt infographics maken om jouw artikelen te illustreren. 

Als een reisbureau een blogartikel schrijft over ''de 20 meest hemelse plekken ter wereld'' maar geen foto's bevat, is het zeer onwaarschijnlijk dat het artikel een goede referentie zal krijgen, omdat het niet voldoet aan de behoefte van een internetgebruiker op zoek naar ontsnapping. 

Afbeeldingen comprimeren

Afbeeldingen zijn essentieel voor een blogspot, ze helpen lezers meer context te geven. Afbeeldingen hebben echter een negatieve invloed op de laadsnelheid van de blogspot of website. Om dit te voorkomen, moet je de afbeeldingen comprimeren. 

Voeg het alt-attribuut toe aan je afbeeldingen

Het toevoegen van het alt-attribuut aan jouw afbeeldingen is een eenvoudige truc om jouw SEO met afbeeldingen te verbeteren. Dit komt omdat crawlers van zoekmachines de inhoud van een afbeelding niet kunnen zien of begrijpen. Het is daarom noodzakelijk om een alt-attribuut toe te voegen, zodat crawlers een indicatie krijgen van hun inhoud. Als je op zoek bent naar hulp, kijk dan bij Seeders.nl