Waarschijnlijk wil jij wel zo lang mogelijk blijven genieten van deze wereld en hoop jij ook dat jouw kleinkinderen op een goede wereld zullen leven. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen een kleine bijdrage levert aan de wereld. Dit hoeven geen grote dingen te zijn. Wil jij klein beginnen met een bijdrage leveren aan een betere wereld? Dan kan je ervoor kiezen om de stappen te volgen die hieronder zijn beschreven. Lees dus gerust even verder voor meer informatie! 

 

Minder eten verspillen

 

Een mooie stap om mee te beginnen, is door minder eten te verspillen. In Nederland zijn er heel veel huishoudens die per week heel veel eten weggooien. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van al het eten. Een goede manier om minder eten te verspillen, is door bijvoorbeeld op zondag een goede planning te maken. Door een planning te maken, kan jij alvast bedenken wat jij elke dag gaat eten en daarnaast kan je al bepalen hoeveel eten jij nodig hebt. Grote kans dat jij bepaalde producten kan hergebruiken en daardoor gooi jij meteen minder weg. 

 

Minder vlees eten

 

Deze stap kan eigenlijk niet vergeten worden. Bijdragen aan een betere wereld kan door minder vlees te eten. Naast dat het hartstikke zielig is voor de dieren, moet het vlees door een flinke productie heen. Deze productie zorgt voor een negatieve invloed op de wereld. Ben jij er niet klaar voor om vlees te laten liggen in de supermarkt? Dan is het beter om te kiezen voor biologisch vlees. Door biologisch vlees lever je alsnog een goede bijdrage aan de wereld. 

 

Koop duurzame producten

 

Om een beter voor de wereld te zorgen, zijn duurzame producten eigenlijk heel belangrijk. In deze tijd worden er steeds meer dagelijkse producten duurzaam gemaakt. Denk aan duurzaam toiletpapier. In de meeste gevallen gaat het dan om bamboe toiletpapier. Toiletpapier van bamboe is duurzaam om verschillende redenen. Eén van de belangrijkste redenen is dat bamboe voor een schone lucht zorgt. Zo kan de CO2 uitstoot een beetje tegengegaan worden. Naast toiletpapier zijn er natuurlijk nog veel meer andere duurzame producten. 

 

Laat de auto staan 

 

De laatste manier om een bijdrage te leveren aan een betere wereld is door de auto vaker te laten staan. Dit betekent dat je vaker de fiets kan pakken en dat heeft al veel impact op de wereld. Natuurlijk kan niet iedereen de auto laten staan. Veel mensen hebben de auto nodig om naar werk te reizen, maar misschien is het mogelijk om met collega’s te reizen naar werk. Dit scheelt natuurlijk weer een aantal auto’s op de weg en misschien worden de files daardoor zelfs minder. Het is het proberen zeker waard!